Wij hebben bruine kippen van het ras Lohmann Brown Lite en witte kippen van het ras LSL Lite. De kippen leggen ruim 300 eieren per jaar. 

Over het algemeen houden we de kippen tot ze gemiddeld zo’n 80 weken oud zijn. De kippen lopen in grote groepen los in de stal. Onze stallen hebben een volièresysteem dat bestaat uit meerdere verdiepingen met legnesten, zitstokken en voer- en watervoorzieningen. 

Ook is er strooisel aanwezig in de stallen zodat de kippen de mogelijkheid hebben om lekker rond te scharrelen en om een stofbad te nemen. Daarnaast beschikken we bij beide stallen over een overdekte uitloop voor onze kippen.

Wij zorgen goed voor onze kippen. Het welzijn is immers belangrijk voor een verantwoorde eierproductie. Dus met aandacht voor het dierenwelzijn. 


De gezondheid van een kip is een belangrijk aandachtspunt. Dat begint bijvoorbeeld met goede en passende voeding. Maar ook de juiste temperatuur en geen tocht in de stallen. Het gedrag van onze kippen wordt voortdurend in de gaten gehouden. Wanneer nodig wordt er hulp en advies ingeschakeld van de voorlichter en/of de dierenarts. Wij hebben hiervoor een prettige samenwerking met Pluimveepraktijk Noord & Oost in Slagharen. 

Gezonde kippen is essentieel, want laten we eerlijk zijn, gezonde kippen voelen zich prettiger en leggen goede, en meer, eieren. 
We moeten ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk stress ervaren, dat ze geen honger of dorst hebben en dat er zich geen andere vervelende pijntjes voordoen. De kippen moeten zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag kunnen uitoefenen. Dus lekker scharrelen, een stofbad nemen, ongestoord eieren leggen in hun legnesten en onbeperkt toegang tot water en voer. 

E-mailen